Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto

Palokunta ei ole pelkästään aikuisten harrastus, vaan tekemistä riittää myös nuoremmille palokuntatoiminnasta kiinnostuinelle. Heitä varten kokoontuu palokunnan nuoriso-osasto joka toinen viikko.

Pöytyän VPK:n nuoriso-osasto kokoontuu joka toinen viikko, lukuunottamatta koulujen loma-aikoja. Harjoitteluaika on torstaisin 18.00-20.00 syyskuun alusta toukokuun loppuun Pöytyän paloasemalla. Kouluttajina toimivat pääasiassa palokunnan hälytysosaston jäsenet, mutta yhteistyötä tehdään myös VPK:n naisosaston kanssa. Mukaan toimintaan voi lähteä kuka tahansa 10-17-vuotias tyttö tai poika. Viikottaiset kokoontumiset koostuvat erilaisista oppi- ja harjoitustunneista, joissa harjoitellaan yleishyödyllisiä taitoja, kuten alkusammutusta, ensiapua ja avun hälyttämistä. Tutustutaan palokunnan kalustoon ja kokeillaan sitä. Lisäksi VPK järjestää myös liikuntakoulutusta sekä vierailuja.
Vanhemmat nuoret 16-18-vuotiaat voi osallistua myös hälytysosaston harjoituksiin oman osaamisensa mukaan.
Nuorten toiminta on kuitenkin paljon muutakin kuin vain harjoitukset. Vuoden aikana järjestetään erilaisia kilpailuja ja leirejä. Seuraava leiri on kesällä 2012 Vahdolla. Edellinen leiri oli Riihikoskella 2011. Myös osallistumista valtakunnalliselle leirille 2014 porissa on mietitty.

Olemme muunmuassa vierailleet Medi-Helin helikopteria katsomassa, Rajavartiolaitoksen vartiolentuetta katsomassa sekä Turun keskuspaloasemalla.

Palokunnan nuoriso-osaston toimintaan osallistuminen on ilmaista, harjoituksissa tarvittavat varusteet tulevat palokunnan puolesta. Harjoituksiin tullessa tarvitset vain likaantumista kestävät vaatteet palohaalarin alle.

Lisätietoja nuoriso-osaston toiminnasta ja liittymisestä antaa nuoriso-osaston johtaja Petteri Virtanen, puh. 0465297620, tai sähköposti petteri.virtanen11@gmail.com